Bedroevend Fortuna krijgt ongenadig pak slaag van FC Utrecht

Print
Bedroevend Fortuna krijgt ongenadig pak slaag van FC Utrecht

Afbeelding: ANP SPORT

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Een werkelijk dramatisch Fortuna Sittard is zondagmiddag volledig weggespeeld door FC Utrecht. In De Galgenwaard werd het liefst 6-0.

Vanaf het begin was niet te merken dat Fortuna de laatste weken prima voor de dag kwam. Na vier minuten was het dan ook al raak. Kerk rondes na een simpele combinatie meteen doeltreffend af.

Lees ook: Schaamrood op de kaken bij Fortuna na blamage tegen Utrecht

Het bleek het startsein voor een vernederende middag. FC Utrecht kon doen wat het wilde en deed dat ook. De ene na de andere aanval ging richting Fortuna-doel en nog binnen het kwartier was het 2-0 via Sander van de Streek.

Toen even later Gustafson van elf meter raak schoot, was het geduld langs de kant op en kwam nog voor rust Essers voor Harries. Ook dat mocht overigens niet baten. De wanorde bleef ook na rust en Fortuna slaagde er niet in om iets dat op voetbal leek op de mat te leggen.

Van de Streek en Gustafson maakten na rust nog allebei hun tweede en zelfs invaller Makienok mocht nog scoren. Fortuna stelde daar niets tegenover en bleef dus gedesillusioneerd en met zes tegengoals achter.

Kijk hier naar een nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: