Toch geen Nederlander bij busongeval Frankrijk

Print
Toch geen Nederlander bij busongeval Frankrijk

Afbeelding: Twitter/Gendarmerie de la Somme

Bij een busongeval in Frankrijk zijn tientallen mensen gewond geraakt. De Franse autoriteiten maakten aanvankelijk melding van een Nederlands slachtoffer, maar kwamen daar later op terug.

De bus kantelde rond het middaguur toen het de drukke snelweg A1 verliet. Dat gebeurde in de buurt van Estrées-Deniécourt (departement Somme). De autoriteiten melden dat alle 33 inzittenden gewond raakten: 29 licht en vier ernstig. De hulpdiensten hebben de slachtoffers overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

De bus van het bedrijf FlixBus vervoerde mensen tussen Parijs en Londen. In het voertuig zaten volgens een geactualiseerd overzicht van de inzittenden elf Fransen en tien Britten, evenals vijf Amerikanen, twee Roemenen, een Spanjaard, Australiër, Mauritiaan, Japanner en een Sri Lankaan.

De bus van het bedrijf FlixBus vervoerde mensen tussen Parijs en Londen. Het is onduidelijk welke van die steden zondag de eindbestemming was toen het ongeval gebeurde in de buurt van Estrées-Deniécourt (departement Somme). De hulpdiensten ontfermen zich over de inzittenden. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

FlixBus zegt dat het gaat om een bus van een lokale partner. Het vervoersbedrijf staat in contact met de plaatselijke autoriteiten. Het wil duidelijkheid over de oorzaak van de crash en wil garanderen dat passagiers goed worden verzorgd en hun reis kunnen voortzetten. Er komt onder meer een noodnummer en er wordt een andere bus geregeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →