Trio ‘De Lèste Drej’ wint Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival

Print
Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De tweede editie van het Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival is zondag gewonnen door het trio De Lèste Drej met het nummer Waat és dit sjiek!

De opening van het carnavalsseizoen moet nog plaatsvinden, maar in Theater De Huiskamer in Weert werd zondagmiddag al een voorschot genomen op de festiviteiten. Daar vond namelijk de tweede editie plaats van het Wieërter Vaste­laovendj Lidjesfestival.

Deelnemers

In totaal zeven artiesten deden een gooi naar de winst met hun eigen Weerter carnavalsliedje. De winnaar van vorig jaar, Nick van Ham, deed deze keer niet mee. Wie wel op het po­dium stonden waren Erik Fikken, Stefan Wolter, Mark Gruijthuijsen, Rick Weegels, De Lèste Drej, Karin van Geldorp en Deindânger.

Wisseltrofee

Uiteindelijk mocht het trio De Lèste Drej met het lied Waat és dit sjiek! zich de winnaar noemen. De uitkomst werd bepaald door een vakjury en door uitgebrachte stemmen via internet. Behalve van de Fried van Dooren-wisseltrofee weet De Lèste Drej zich ook verzekerd van verschillende optredens in Weert tijdens het carnavalsseizoen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →