Voetbalduel Limburgse amateurs gestaakt vanwege oerwoudgeluiden

Het duel SV Venray – Wilhelmina’08 in de eerste klasse is zondagmiddag gestaakt vanwege oerwoudgeluiden.

Johan Heurter en Bas Nollé

De geluiden waren afkomstig van ongeveer vijf personen aan de lange zijde aan de overkant van de tribune. De oerwoudgeluiden waren gericht tegen de Kameroense spits Placide Avouzoa Njoh van Wilhelmina’08. Scheidsrechter De Loos had het spel al een keer stilgelegd toen hij na zeventig minuten het duel definitief staakte. Diens assistent stond aan de kant waar de oerwoudgeluiden vandaan kwamen.

De voorzitter van SV Venray Peter Kerstjens zegt de geluiden zelf niet te hebben gehoord. “Ik zat op de tribune en van daaruit kon je het niet horen. Er was verbazing na het stilleggen van het duel.”

Kerstjens wacht de rapportage van de KNVB af en wil van de spelers weten wat zij gehoord hebben. “Dat er maatregelen moeten komen, is duidelijk. Zodra we intern hebben geanalyseerd wat er gebeurd is en de KNVB de rapportage heeft afgerond zullen we alles op een rij zetten. Dan pas kunnen we meer zeggen over wat voor maatregelen we nemen en tegen wie dat moet zijn.”

Een persvoorlichter van de KNVB laat weten de verklaringen af te wachten van scheidsrechter en clubs. Die moeten uiterlijk maandag binnen zijn en dan wordt alles aan de aanklager voorgelegd.

Bekijk hier de nieuwste aflevering van ons online voetbalprogramma ‘Komt dat Schot’: