Hamilton pakt zesde wereldtitel, Verstappen wordt derde in Amerika

Print
Hamilton pakt zesde wereldtitel, Verstappen wordt derde in Amerika

Afbeelding: AFP

Lewis Hamilton is voor de zesde keer wereldkampioen. De Brit kwam in Austin als tweede over de streep, vlak voor Max Verstappen. Valtteri Bottas won de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Hamilton startte als vijfde aan de race in Amerika en wist dat hij voldoende zou hebben aan een achtste plek om zijn derde opeenvolgende wereldtitel binnen te halen. Al bij de start wist hij dat dit redelijk eenvoudig moest lukken. Bij de Ferrari’s leek er totaal geen snelheid in te zitten, waardoor de Brit al snel voorbij het duo kon. Even later viel Sebastian Vettel ook nog uit met een gebroken achterwielophanging.

Diezelfde Vettel werd in de eerste bocht na de start ingehaald door Max Verstappen, die op het Circuit of the America’s zijn honderdste Grand Prix reed, maar de Nederlander kon uiteindelijk niet op tegen de kracht van de Mercedessen. Valtteri Bottas bleef de Nederlander eenvoudig voor en Hamilton verzilverde ternauwernood een tactiek met slechts één pitstop. Zijn voorsprong op Verstappen, die ging voor een tweestopper, was slechts acht tienden.

Volgend seizoen kan Hamilton de aanval inzetten op dat ene ultieme record: zeven wereldtitels. Alleen Michael Schumacher wist dat mythische aantal te halen.