Politie achterhaalt dader die lege fles uit trein tegen hoofd meisje (2) gooide

Print
Politie achterhaalt dader die lege fles uit trein tegen hoofd meisje (2) gooide

Afbeelding: AFP

De Duitse politie heeft de persoon gevonden die vrijdag vanuit een voorbijrijdende partytrein een lege fles tegen het hoofd van een tweejarig meisje gegooid zou hebben. Het gaat om een 31-jarige man. Hij is verhoord en voorlopig vrijgelaten. Het meisje raakte zwaargewond en verkeerde in levensgevaar, maar dat gevaar week na een operatie.

Het Duitse Bild meldt de identificatie van de man. Volgens openbaar aanklager Henner Kruse gaat de politie niet uit van opzet. De man wordt wel verdacht van nalatigheid.

Het opmerkelijke incident vond vrijdag plaats in het station van de plaats Kamen bij Dortmund (Noordrijn-Westfalen). Een vader kwam met zijn dochtertje op de arm het perron op lopen toen het kind op het hoofd werd geraakt door de fles. De lege fles kwam uit een feesttrein: in de trein werd muziek gedraaid en feest gevierd. De politie liet het voertuig stilhouden op het station van de plaats Greven. Alle 500 passagiers werden gehoord en moesten zich identificeren.

Getuigenverhoren

Niemand reageerde daarna op een oproep van de onderzoekers aan de dader om zich te melden. Na urenlang oponthoud mocht de trein daarna verder naar Norderney maar van een feeststemming was geen sprake meer. De autoriteiten maakten bekend alle ingezamelde gegevens te gaan bekijken en dat de passagiers later opnieuw zouden worden gehoord.

Die verhoren hebben de identificatie van de dader opgeleverd. De man is verhoord en voorlopig weer op vrije voeten gesteld.

Het meisje raakte zwaargewond en verkeerde zaterdagochtend nog in levensgevaar, maar dat is na een operatie geweken, aldus Duitse media. Volgens de politie is haar toestand nu stabiel.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →