Vlaggen uit voor de toertocht met militaire voertuigen

De organisatie verzoekt inwoners van Heythuysen om tijdens de bevrijdingsrit te vlaggen om een extra feestelijk tintje te geven aan de herdenking van de bevrijding. © Archief De Limburger

Ter herinnering aan de bevrijding van het Leudalgebied 75 jaar geleden, verzorgt de Stichting Bevrijders 1944 in samenwerking met een groep vrijwilligers op 17 november een toertocht met militaire voertuigen. De tocht wordt gereden door de regio die in het tijdelijk bevrijdingsmuseum in Heythuysen centraal staat.

Redactie

Iedereen die een legervoertuig van voor 1946 bezit en op 17 november mee wil rijden, kan zich via een opgavenformulier op de website van de Stichting Bevrijders 1944 aanmelden. Hier wordt ook de definitieve route bekendgemaakt. De deelnemers en één inzittende per voertuig krijgen deze dag gratis toegang tot het museum en voor koffie en een broodje tussen de middag wordt gezorgd. Deelname aan de toertocht is gratis. De dag start om 9.00 uur met de ontvangst van de deelnemers met koffie en thee bij het museum, waarna de rit om 10.00 uur van start gaat richting Baarlo waar na aankomst gezamenlijk wordt geluncht. Rond 14.30 uur arriveert de karavaan weer in Heythuysen. Organisator Niels Klompen verzoekt de inwoners van Heythuysen om deze dag de vlag te hijsen om zo een extra feestelijk tintje aan de herdenking van de bevrijding te geven. Het museum is op 17 november gewoon geopend voor bezoekers.