Herdenkingsdienst bevrijding van Leudal

De Bag Pipers Society Castle D’Aldenghoor uit Haelen verzorgen tijdens de herdenkingsdienst aan de bevrijding een optreden. © MOV

Omdat het deze maand 75 jaar geleden is dat de kernen rondom natuurgebied Leudal zijn bevrijd van de Duitsers, wordt op zondag 17 november om 14.30 uur een herdenkingsviering in de Nicolaaskerk in Heythuysen gehouden.

Redactie

Enkele jongeren uit Grathem en Kelpen-Oler zullen teksten voordragen om kort stil te staan bij oorlog en geweld, bevrijding en vrijheid. Naast gemengd koor Con Amore uit Baexem, zingt Rob Reyners uit Roermond enkele moderne popsongs. Om de viering compleet te maken, verzorgt de Bag Pipers Society Castle D’Aldenghoor uit Haelen een optreden als eerbetoon aan de bevrijders. De bijeenkomst is bedoeld voor jong en oud en ongeacht welke geloofsovertuiging.

De organisatie is nog dringend op zoek naar foto’s, dagboekfragmenten en verhalen uit de oorlogstijd van de gemeente Leudal. Een en ander kan gestuurd worden naar het parochiecentrum Heythuysen via nicolaasparochie@kpnmail.nl of via Ad Heesemans: Ad.Hesemans@kpnmail.nl of Theo Werter: theo.werter@home.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal