Sint Maartensfeest op kasteelweide Baarlo

Met (zelfgemaakte) lampionnen gaan de kinderen naar de kasteelweide voor het Sint Maartensfeest in Baarlo. © Getty Images/iStockphoto

Het Sint Maartensfeest in Baarlo is sinds enkele jaren in een nieuw jasje gestoken. Op zondag 10 november verwacht de organisatie dan ook alle kinderen om 17.30 uur op de Markt in Baarlo met fakkels en (zelfgemaakte) lampions.

Redactie

In een lampionnenoptocht vertrekt het gezelschap om precies 17.45 uur, onder muzikale begeleiding van de fanfare en de brassband, richting kasteelweide bij kasteel d’Erp. Hier wordt het verhaal van Sint Maarten en de Erme Mins verteld en uitgebeeld. Na afloop van het verhaal wordt het vuur ontstoken en kunnen de aanwezigen tegen een kleine vergoeding genieten van een warm drankje, wafel of oliebol. Kinderen tot en met groep 8 krijgen de traditionele fruitversnapering uitgedeeld bij de uitgang van de kasteelweide. Daar staan ook de collectebussen voor een vrijwillige bijdrage die gebruikt wordt voor het organiseren van de Kinderfeesten in Baarlo. De organisatie verzoekt iedereen dringend om de kasteelweide niet van tevoren te betreden. Meer informatie: R. Dahmen, tel. 06-51584658.