Drama in België: bemanningslid dood uit water gehaald, Nederlander (63) vecht voor leven

Het bemanningslid viel in het water in het Boudewijnkanaal. © Jan Van Maele

Langs het Boudewijnkanaal in Zwankendamme bij Brugge is maandagochtend een bemanningslid van een vrachtschip uit het water gehaald.

Redactie

De man, een 63-jarige Nederlander, dreef in het water en werd in kritieke toestand afgevoerd. Een tweede bemanningslid was een tijd vermist en werd dood uit het water gehaald.

Het was de schipper van het binnenschip ‘Vivaldi’ die omstreeks 6.30 uur merkte dat er twee bemanningsleden niet aan boord waren. Toen hij ging kijken, trof hij één van zijn manschappen aan in het koude water tussen wal en schip. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en duikers slaagden erin het slachtoffer relatief snel uit het kanaal te halen.

De Nederlander werd ter plaatse gereanimeerd en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn kompaan, over wiens identiteit nog niets duidelijk is, was aanvankelijk vermist. Over hoe de mannen in het water belandden, bestaat nog geen duidelijkheid. Mogelijk waren ze samen op stap geweest in het plaatselijke dorpje. De brandweer zocht verder naar het tweede bemanningslid met een sonarboot en kon het slachtoffer uiteindelijk aantreffen in het water. Hij overleed ter plaatse.