D’n Uul wijkt voor opening vastelaovend eenmalig uit naar Markt

Björn en Mieke staan zondagavond op het podium op de Roermondse Markt. © Ermindo Armino

D’n Uul trapt het nieuwe vastelaovendseizoen al enkele jaren af onder de noemer ‘Aad op Nuuj’. In verband met de verbouwing van het Munsterplein vindt het buitenevenement eenmalig plaats op de Markt. Zondagavond staan er tal van Limburgse artiesten op het podium.

Rob van Deurzen

In tegenstelling tot Maastricht opent de Roermondse sjtadsvastelaovesvereniging D’n Uul het seizoen wel in de openlucht. „Dat is een traditie die we in ere houden”, stelt vorst Dirk Franssen. “Vanwege de verbouwing van het Munsterplein wijken we dit jaar uit naar de Markt. Volgend jaar hopen we weer op ons vertrouwde plein voor de Munsterkerk te kunnen staan.”

Zoals gebruikelijk op het Munsterplein komt er ook op de Markt een grote papaplutent, zodat bezoekers ook bij slecht weer droog kunnen staan.

Tijdens ‘Aad op Nuuj’ betreden zondagavond tal van bekende artiesten het podium. Naast de Roermondenaren Tobias Berger, Roy Selder en Big Benny, staan onder anderen meervoudig LVK-winnaar Spin & Span, Björn & Mieke en de Tóddezek op de planken. Ook D’n Uul zelf pakt flink uit met de presentatie van de nieuwe Uulesjlager, de Prinsekepel en de damesgarde met haar nieuwe showdans. Om klokslag twaalf uur wordt het nieuwe vastelaovendseizoen - met als Uulemotto ‘Veer laote de kirk in ’t midde’ – ceremonieel geopend.

Aad op Nuuj begint zondagavond om 19.30 uur op de Markt in Roermond.

Meer info op de website van D’n Uul.