Eurocommissaris Frans Timmermans ondersteunt Jaar van de Ontmoeting

Eurocommissaris Frans Timmermans houdt donderdag een lezing in het kader van het Jaar van de Ontmoeting.

De bijeenkomst die Stichting Evenementen Gennep (SEG) presenteert in het kader van het Jaar van de Ontmoeting begroet donderdag avond een prominente gast. Eurocommissaris Frans Timmermans houdt bij Landgoed Roepaen een lezing over het Europese beleid in relatie met migratie- en vluchtelingenproblematiek.

de redactie

Het hele jaar 2019 stond Gennep in het teken van het Jaar van de Ontmoeting. Met het doel om culturele verschillen tussen de gevestigde inwoners en nieuwkomers te overbruggen werd een scala aan activiteiten ontplooid, vooral door mensen met elkaar in contact te brengen en kennis te laten maken met de diverse culturen die in de gemeente Gennep zijn verenigd. Het Jaar van de Ontmoeting kon onder meer rekenen op de sympathie van de paters van de congregatie van de Heilige Geest. Eén van hen is pater Frans Timmermans, heeroom van de bekende en invloedrijke Europese politicus. Dankzij diens bemiddeling heeft Eurocommissaris Frans Timmermans de uitnodiging van de SEG aanvaard om in Gennep zijn visie te geven op vraagstukken die samenhangen met vluchtelingen en de opname van migranten in de gevestigde samenleving. Timmermans beantwoordt na zijn lezing vragen uit de zaal. Om 21.00 uur vertrekt hij.

De bijeenkomst vindt vanaf 20.00 uur plaats in Landgoed Roepaen in Ottersum, is gratis toegankelijk. In verband met het beperkt aantal plaatsen is vooraf reserveren noodzakelijk. Dat kan per e-mail naar m.leideritz@planet.nl.