Nieuwe bus voor Uw Wijkbus

De nieuwe bus werd onlangs ingezegend door de nieuwe pastoor van Tegelen, Steyl en Belfeld. © Uw Wijkbus

Stichting Uw Wijkbus heeft na bijna vier jaar de eerste taxibus waarmee in 2016 werd gestart vervangen door een nieuwe.

Marcel van Lier

De bus heeft in 44 maanden tijd ruim 130.000 kilometers afgelegd. De stichting biedt laagdrempelig vervoer voor inwoners van Tegelen, Steyl, Belfeld en sinds twee jaar ook Venlo-Zuid. De belangstelling was al gauw zo groot dat binnen enkele maanden een tweede bus in gebruik werd genomen. Beide bussen zijn vorige maand gezegend door de nieuwe pastoor Anu Antony en vervoeren samen gemiddeld vierhonderd passagiers per week, circa twintigduizend op jaarbasis. De wijkbus is beschikbaar voor familiebezoek, een afspraak bij de huisarts of in het ziekenhuis maar ook om boodschappen te doen. Passagiers worden thuis opgehaald en weer terug gebracht. Daarnaast worden maandelijks uitstapjes aangeboden. De activiteitenagenda staat op de website www.uwwijkbus.nl

De nieuwe bus kon worden aangeschaft door subsidie van de Provincie Limburg. Een rit boeken kan doordeweeks tussen 9.00 en 12.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur via 06-15246217.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal