Supermarkteigenaar nieuwe algemeen directeur Roda JC

Huirne is uitbater van de Roda-fanshop. © Luc Lodder

Herman Huirne is de nieuwe statutair directeur van Roda JC. Hij vervangt de vertrokken directeuren Hessel Meijer en Mauricio Garcia de la Vega.

Jimmy Leenders

Huirne maakt deel uit van het ondernemerscollectief dat het aandelenpakket van vertrekkend eigenaar Frits Schrouff gaat overnemen. De aanstelling van Huirne is tijdelijk, zo bevestigt een woordvoerder van de club desgevraagd. „Totdat er een algemeen directeur is gevonden die in de toekomstplannen past.”

Fanshop

Herman Huirne is eigenaar van meerdere Jumbo-supermarkten, onder andere in Kerkrade en Sittard. Sinds enkele jaren is hij ook uitbater van de Roda-fanshop in het Parkstad Limburg Stadion. Onlangs sloot hij zich aan bij de groep rond horecaondernemer Roland Hogenelst, die samen met een aantal andere zakenlieden Roda gaat overnemen.

Meijer en De la Vega

Nu Huirne is aangesteld, zijn directeuren Hessel Meijer en Mauricio Garcia de la Vega officieel uitgeschreven. De la Vega stelde zichzelf afgelopen zomer aan als algemeen directeur. Omdat de KNVB zo’n constructie niet toestaat, vroeg de Mexicaan projectontwikkelaar Hessel Meijer om als tweede directeur te gaan fungeren. Na de gedwongen exit van De la Vega was het aan Hessel Meijer om Roda te leiden. Toen vorige week bleek dat vertrekkend eigenaar Schrouff niet voor zijn overnamekandidaat koos, maar voor het ondernemersgezelschap, kondigde Meijer al aan dat hij zou vertrekken.