Kickstart je muzikale kunnen bij Artamuse

© Artamuse

Wil je kind misschien muziek leren maken maar niet meteen een jaar lang? Wil je weten of je een oude, geliefde hobby nog in de vingers hebt? Zou je snel één liedje willen leren spelen om je lief te verrassen op jullie bruiloft? Er zijn 1001 goede redenen om jouw muzikale kunnen kort en krachtig te boosten. Met de nieuwe Kickstart Cursussen van Artamuse leer je in 6 weken iets heel concreets. Start met kickstarten in de Kickstart Week, van 11 t/m 18 november.

Redactie

Binnen 6 weken met maximaal 6 tot 8 mensen voor 66 euro, ongeacht leeftijd en woonplaats, iets heel concreets leren op jouw favoriete instrument. Dat is in een notendop het Kickstart concept. Het is geïnspireerd op de actuele behoeften van muziekliefhebbers en muzieknieuwsgierigen; mensen die dolgraag iets met muziek zouden doen maar niet perse een jaar lang. Zes weken is te overzien, en je focust op het onder de knie krijgen van één ding – liefst een paar liedjes, zodat je na 6 weken echt iets kunt laten zien en horen.

‘Meteen iets willen kunnen’ is een verlangen dat bij deze snelle tijd hoort. Maar binnen 6 weken jouw favoriete liedje spelen motiveert iemand meer, ook om door te pakken in de muziek, dan 6 weken toonladders oefenen. Motiverend zijn ook de groepslessen. “Leerlingen inspireren en leren van elkaar en soms is er een beetje competitie waardoor iemand meer zijn best gaat doen”, aldus Manfred Picklaps die voor akoestische gitaristen de eerste Kickstart cursus produceerde.

Manfred leert je binnen 6 weken liedjes van o.a. Ed Sheeran en Coldplay ‘masteren’. Berthe van den Boomen deelt het geheim van fingerpickin’, of tokkelen, op gitaar. Songs als ‘Riptide’ en ‘Treat you better’ goed laten klinken op ukele pik je snel op aan de hand van Michiel Mulders. Gian Prince leert je hoe je publiek kunt betoveren op de verslavende beat van de cajon. Reinder Eggen en Sara Noordkamp laten je scheuren en shinen op de elektrische viool én cello. En Josephine van Son geeft haar harp ‘craic’ (pure vreugde) door in de Kickstart cursus Stay S-Harp.

Artamuse heeft ook Kickstart aanbod ontwikkeld voor verenigingsmuzikanten die hun vaardigheden willen aanscherpen en verbreden. Marga Jansen leert hoboïsten stukken spelen uit de Jazzamatazz. Ben van Kan hoopt met zijn big band cursus verenigingsmuzikanten meer te laten swingen.

Kijk voor de Kickstart win actie en het complete aanbod op www.artamuse.nl/kickstarten.