Informatieavond over het verduurzamen van koopwoningen

Miljoenen woningen aardgasvrij, dát is een grote uitdaging.© Roger Dohmen

De gemeente Eijsden-Margraten verzorgt, in samenwerking met stichting Dubbel Duurzaam een informatieve avond over het verduurzamen van koopwoningen. De avond wordt gehouden op 26 november vanaf 19.00 uur in het Huis van de Burger, Amerikaplein 1, Margraten

Jeroen Janssen

Over 10 jaar is ongeveer 20 procent van de ruim 7,5 miljoen woningen in Nederland aardgasvrij. De rest van de woningen is daarna aan de beurt. Ook in gemeente Eijsden-Margraten worden de komende tijd veel woningen aardgasvrij. In deze gemeente is de uitdaging om aardgasvrij te worden extra groot door de soort bebouwing. Er zijn veel oude woningen en buurten met weinig woningen.

Om de energietransitie een extra impuls te geven heeft de gemeente aan stichting Dubbel Duurzaam gevraagd om woningeigenaren, die nu al willen verduurzamen, te helpen. Er wordt hulp geboden bij het vinden van de juiste maatregelen, financiering en de realisatie van de verduurzaming. Het gaat om een pilotproject voor maximaal 50 woningen. Om deel te nemen aan dit project moet er voldoende verduurzamingspotentie in de woning zitten. Ook moet er voldoende motivatie en mogelijkheden zijn om de woning te verduurzamen. Kandidaten kunnen zich op deze avond aanmelden. Hen wordt verzocht om een jaarafrekening van de energieleverancier mee te nemen.