Vollemaanwandeling in de Heerepeel

Print
Vollemaanwandeling in de Heerepeel

Tijdens de vollemaanwandeling draaien zintuigen als horen en ruiken op volle toeren. Afbeelding: DDL

America -

Vanaf Bosbrasserie Aan de Drift aan de Lorbaan 9a in America vertrekt op dinsdag 12 november om 19.30 uur een volle maanwandeling door de Heerepeel.

Wandelen, luisteren, ruiken en kijken in het donker staan centraal. In het donker is namelijk alles anders. Omdat het zicht beperkt is, gaan we automatisch andere zintuigen meer gebruiken. Vollemaan prikkelt daarbij ook de fantasie. Niet in de laatste plaats door de vele verhalen over weerwolven en spoken die zouden ronddwalen over heidevelden. De maan zou naast eb en vloed ook invloed hebben op het lichaam en planten, al is dit nooit wetenschappelijk bewezen. Los van dit alles wordt tijdens de wandeling vooral genoten van de sfeer die de vollemaan geeft. De wandeling door de Heerepeel voert over open terrein met goed zicht op de nachtelijke hemel, maar ook over smalle bospaadjes met bomen die het zicht naar boven bijna helemaal afsluiten. Meer informatie: Frans Janssen, tel. 06 48636612.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen