Kerkhof Bocholtz hard toe aan renovatie

Print
Kerkhof Bocholtz hard toe aan renovatie

De kerk van Bocholtz. Afbeelding: archief De Limburger

Bocholtz -

Het kerkhof van Bocholtz ligt er desolaat bij, zo vinden verschillende parochianen. Het kerkbestuur is het daar mee eens en onderstreept dat het ‘de hoogste tijd is’ om het kerkhof op te waarderen, vriendelijk te laten ogen en zo onderhoudsvrij mogelijk in te richten.

Een tuinarchitect is ingeschakeld om met een plan te komen voor de komende decennia. Rekening wordt gehouden met een ‘aanzienlijke investering’. Met name het oude gedeelte met uitstekende betonresten van oude funderingen en oneffenheden in voetpaden zijn een doorn in het oog. Ook de afscheidsplek, waar as kan worden uitgestrooid, en de memorieplek van de oud-pastoors kunnen een opwaardering gebruiken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen