De ontmaagding van Baarlo in nieuwe Buun

Pinkpop in Baarlo: het programma was top, het weer flop. © Lei Dobek

Wie erbij was herinnert zich vast nog de kletsnatte Pinkpopeditie van 1987, toen het festival eenmalig uitweek naar Baarlo. Op 8 juni 1987 traden negen bands op in sportpark De Berckt. Een terugblik met bezoekers én bewoners in de nieuwe Buun 2020.

Marcel van Lier

De uitgave 2020 van het dit jaar tot Venlonaer van ’t Jaor uitgeroepen culturele jaarboek verschijnt op 15 november. Ook in Buun 2020: oermenskenner José Joordens, een lokale bankcrash, honderd jaar gemeentepolitiek en concertgebouw De Prins. Verder interviews met influencer Julia, Venloos voetbaltalent Evert Linthorst en dj-act Moksi en een mini-bio over Tegelenaar Har Huys: gevechtspiloot, schrijver, acteur en regisseur van de Passiespelen. De vergeten zangeres Barbara Nielsen uit Blerick werd down under teruggevonden. En portretten van de vijftien jaar geleden verongelukte Venlose musicus Glenn Corneille – die in 2020 vijftig zou zijn geworden -,‘housesketcher’ Albert Kiefer, keramist Geert Lap en filmmaker Ruud Lenssen die de aftakeling van zijn aan Alzheimer lijdende vader documenteerde. Columnist en romanschrijver Bert Wagendorp leverde de literaire bijdrage en de broers Buwalda blijken meer van elkaar dan familie. Evert Thielen kijkt terug op de ongekend succesvolle expositie in zijn geboortestad Venlo en racer Henk Vossen blijkt nog lang geen oldtimer.

De presentatie is om 19.00 uur in Domani en gratis toegankelijk. Buun 2020 ligt vanaf zaterdag 16 november voor 19,95 euro bij diverse boekhandels in de regio en platenzaak Sounds in Venlo. Online te bestellen kan via www.buunvenlo.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal