Gezinsviering rond Sint Maarten in Grote Kerk Sittard

© Johannes Timmermans

In de Grote Kerk (Kerkplein Sittard) vindt zaterdagavond 9 november vanaf 18.00 uur een gezinsviering met het Sint Maartensspel en Sint Maartensliederen. De viering wordt opgeluisterd door het jeugdorkest van de Phil-harmonie.

Redactie

Aansluitend aan de gezinsviering is er een feestelijke stoet naar het Mariapark met de Phil-harmonie, ouders en kinderen met hun zelfgemaakte lampionnen. In het Mariapark is er warme chocomel met speculaas verzorgd door het gezinsmis-comité en enkele vrijwilligers. Voor degenen met de mooiste zelfgemaakte lampionnen worden er prijzen uitgereikt!

De Heilige Martinus, een bekende volksheilige leefde rond 350 na Christus. Hij deelde zijn mantel met een arme bedelaar en zonder dat hij het zelf besefte vereeuwigde hij zichzelf door deze daad. Volgens legende zag hij in de daaropvolgende nacht in een droom Jezus Christus, die zich bekleed had met de helft van zijn soldatenmantel. Zo ondervond hij de waarheid van Jezus’ eigen woorden: „Al wat je doet voor één van de minsten der Mijnen, dat heb je voor Mij gedaan.”