Pilot verkeersremmers Lariksstraat Echt deels mislukt

Print
Pilot verkeersremmers Lariksstraat Echt deels mislukt

Ter illustratie. Afbeelding: Archief De Limburger/Annemiek Mommers

Echt -

Verkeersremmende maatregelen op de Lariksstraat in Echt hebben niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Omwonenden vroegen de gemeente om iets te doen aan de verkeersoverlast in de straat, een grotendeels kaarsrechte route tussen het centrum en bedrijventerrein De Berk. Onderzoek wees uit dat een complete herinrichting van de straat nodig is om het gewenste doel te bereiken.

De gemeente voert een herinrichting in de regel pas uit als groot onderhoud of rioleringswerkzaamheden staan gepland. Omdat dit in de nabije toekomst voor de Lariksstraat niet is voorzien, maakte de gemeente een uitzondering in de vorm van een pilot.

Uit evaluatie is nu gebleken dat met name de wegversmalling en chicanes leiden tot meer overlast en onveiligheid. De overige maatregelen als extra markeringen, snelheidsdisplay en demontabele drempels worden wel als positief ervaren. De wegversmalling en chicanes worden daarom weer verwijderd. Het college zegt niet van plan te zijn om elders in de gemeente een soortgelijke pilot uit te rollen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen