Limburgers in uniforms: Advocaat Gitte Stevens uit Roermond

Print
Limburgers in uniforms: Advocaat Gitte Stevens uit Roermond

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Deze Limburgers staan ’s morgens niet lang voor de kledingkast te turen. Ze dragen een uniform naar het werk. Van pilotenpak tot toga, iedereen ziet meteen wat ze doen voor de kost. Zo ook Gitte Stevens uit Roermond.

„Zodra ik mijn toga aantrek, stap ik in mijn rol van strafpleiter. Ik ben onmiddellijk geconcentreerd en gefocust. Klaar om te pleiten. De eerste keer dat ik mijn toga aantrok, voelde ik die overgang van persoon naar functie heel nadrukkelijk. Na 25 jaar voelt het heel vertrouwd, mijn toga hoort bij mij en bij mijn werk. Hij wordt alleen gedragen tijdens een zitting en dient de objectiviteit van de persoon die hem draagt.

Lees hier het hele interview met Gitte Stevens en bekijk 4 andere geportretteerde Limburgers in uniforms.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen