Limburgers in uniforms: Advocaat Gitte Stevens uit Roermond

Print
Limburgers in uniforms: Advocaat Gitte Stevens uit Roermond

Afbeelding: Harry Heuts Photography

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Herten / Ool / Asselt / Boukoul / Einde - Deze Limburgers staan ’s morgens niet lang voor de kledingkast te turen. Ze dragen een uniform naar het werk. Van pilotenpak tot toga, iedereen ziet meteen wat ze doen voor de kost. Zo ook Gitte Stevens uit Roermond.

„Zodra ik mijn toga aantrek, stap ik in mijn rol van strafpleiter. Ik ben onmiddellijk geconcentreerd en gefocust. Klaar om te pleiten. De eerste keer dat ik mijn toga aantrok, voelde ik die overgang van persoon naar functie heel nadrukkelijk. Na 25 jaar voelt het heel vertrouwd, mijn toga hoort bij mij en bij mijn werk. Hij wordt alleen gedragen tijdens een zitting en dient de objectiviteit van de persoon die hem draagt.

Lees hier het hele interview met Gitte Stevens en bekijk 4 andere geportretteerde Limburgers in uniforms.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen