Griekse politie haalt 41 migranten ongedeerd uit koelwagen

Print
Griekse politie haalt 41 migranten ongedeerd uit koelwagen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

De Griekse politie heeft maandag 41 migranten gevonden in een koelwagen op een snelweg in Noord-Griekenland. De migranten, de meeste Afghanen, bleven ongedeerd. Het koelsysteem van de vrachtwagen stond uitgeschakeld, voegde aldus de politie.

De politie stopte de vrachtwagen op een snelweg in de buurt van de Noord-Griekse stad Xanthi voor een routinecontrole. De agenten arresteerden de bestuurder en brachten hem en de migranten naar een nabijgelegen politiebureau voor identificatie.

Lees ook: Familieleden vrezen dat doden in koelwagen uit Vietnam komen

Vorige maand werden 39 migranten gevonden in de koeltrailer van een vrachtwagen in Engeland. Zij overleefden de rit niet. De slachtoffers waren allen afkomstig uit Vietnam. In Vietnam zijn meerdere mensen aangehouden voor mensensmokkel. Ook de 25-jarige Noord-Ierse vrachtwagenchauffeur werd gearresteerd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen