Limburgers in uniforms: IC-verpleegkundige Maurice van Deurssen uit Sittard

© Harry Heuts Photography

Deze Limburgers staan ’s morgens niet lang voor de kledingkast te turen. Ze dragen een uniform naar het werk. Van pilotenpak tot toga, iedereen ziet meteen wat ze doen voor de kost. Zo ook Maurice van Deurssen uit Sittard.

Jasmijn Mulkens

„Tijdens mijn werk op de intensive care kom ik dagelijks in aanraking met lichaamsstoffen als braaksel en ontlasting. Een uniform dragen is dan wel zo hygiënisch. Alle verpleging draagt hetzelfde: een witte broek en wit jasje met logo.

In het begin van mijn carrière vond ik het heel sjiek om te dragen. Het voelde als een soort status. Sinds drie maanden hebben we gloednieuwe uniformen. Ik heb ze zelf mee uitgezocht, met een commissie die hiervoor werd samengesteld. We hebben heel wat gebakkeleid over de kleur, die moest overeenkomen met onze huisstijl. Gebruikersvriendelijkheid staat voor mij voorop. Comfort is het allerbelangrijkste. In ons werk moet je goed kunnen bewegen. Het stof moet makkelijk meegeven en mag niet zweten. Een andere voorwaarde: genoeg zakken waar je de telefoon, een schaar en pennen in kwijt kunt.”

Lees hier het hele interview met Maurice van Deurssen en bekijk 4 andere geportretteerde Limburgers in uniforms.