Zeg het maar… Jos Horsmans

Jos Horsmans. © Jos Horsmans

Beek kent het fenomeen al, maar ook Sittard krijgt van 19 tot en met 22 december een Glazen Café. Jos Horsmans is één van de initiatiefnemers.

Paul Dolhain

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een Glazen Café te starten?

„Samen met Romano Hoen en Walter Willems wilde ik een lokaal alternatief bieden voor het Glazen Huis dat 3FM jaarlijks organiseerde. Zij schonken het geld aan buitenlands projecten. Wij willen het geld lokaal doneren.”

Waar gaat het opgehaalde geld naar toe?

„De Voedselbank. Wij hopen zo veel mogelijk geld bijeen te brengen zodat er pakketten aangeschaft kunnen worden om hulpbehoevenden ook een kerstmaaltijd aan te kunnen bieden.”

Wat wordt de locatie van het Glazen Café?

„Bij Café Brand Taveerne in de Klaverstraat in Sittard. De locatie is geschikt omdat ze én een zaal hebben en er tevens jaarlijks in de straat een Kerstmarkt wordt gehouden. Daarnaast zijn de eigenaren bereid om een eerste duit in het zakje te doen.”

Wat gaan jullie zoal ondernemen om geld op te halen?

„We maken van donderdagavond 19.00 tot en met zondag 22.00 uur non-stop radio. Waarbij geld geboden kan worden op platen die we draaien. Verder komen er ook zo’n veertig lokale artiesten langs en hebben we een aantal side events waaronder op zondag vanaf 10.00 uur een champagneontbijt. Inschrijven kost 5 euro. Het eten wordt gesponsord.”

Wie gaan al die uren aan elkaar draaien?

„Feest dj’s Romano en Kevin behoren tot het team. Evenals de dj’ s Jeffrey, Ricky Lee, Walter Willems en ikzelf.”

Hebben jullie een streefbedrag in jullie hoofd?

„We hopen ergens tussen de 5.000 en 10.000 euro op te halen. Of anders gezegd, zo’n 300 voedselpakketten. We gaan er in ieder geval keihard ons best voor doen. Zondagavond rond 18.30 uur start de bekendmaking van het bedrag met een lichtshow buiten in de straat.”