Zo voorkom je die muffe geur bij het koken van bloemkool

Print
Zo voorkom je die muffe geur bij het koken van bloemkool

Gezond en veelzijdig is de bloemkool, maar hoe voorkom je die geur bij het koken? Afbeelding: DDL

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

Bloemkool zit vol gezonde eigenschappen: de groente bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën, meldt het Voedingscentrum. Maar de halve straat kan meegenieten als jij zo’n bloemkooltje aan het koken bent. Hoe voorkom je die muffe geur?

Heel simpel: voeg een klontje boter toe aan het kookwater. Andere bloemkoolgeurvreters zijn: een scheutje citroensap, een paar ongepelde walnoten of een steel bleekselderij toevoegen aan het kookvocht. Zo kun je genieten van deze gezonde groente, zonder de hele avond geurkaarsen te moeten branden.

De bloemkool was lang het keukentrutje onder de groente. Saai van smaak, muf van geur (als je onze tips niet toepast tenminste). Maar net als boerenkool is de groente ineens helemaal hot.

Overigens is bloemkool ook een groente, die goed is voor het klimaat. Dichtbij huis (in Noord-Holland en Venlo) worden ze geteeld, dus is er geen lang en vervuild vervoer nodig om ze op tafel te krijgen.

Bloemkool kun je 7 tot 10 dagen in de koelkast bewaren, en 12 maanden in de diepvries.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen