Het verhaal van Karl en Fritz tijdens ‘Museum in het donker’

Print
Het verhaal van Karl en Fritz tijdens ‘Museum in het donker’

Vanaf 8 november staat het oorlogsmuseum Overloon in het teken van ‘Museum in het donker’. Afbeelding: Jacques Hendrix

Overloon / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In het kader van 75 bevrijding komt ‘De Slag om Overloon’ tot leven in het oorlogsmuseum Overloon tijdens ‘Museum in het donker’.

Museumbezoekers kunnen meeleven met het wel en wee van drie personages die betrokken raakten bij deze vergeten slag. Het gaat om drie waargebeurde verhalen. De familie van de achtjarige, Groeningse Hannie evacueerde niet en bracht vele bange uren door in de schuilkelders. Bob kwam in de herfst van 1944 met zijn Churchill-tank aan in Overloon. En dan is er vooral het verhaal van de Duitser Karl Schipper. De oorlog begon voor hem als een avontuur. Karl meldde zich eind 1939 aan bij de Wehrmacht en al gauw volgde zijn jongere broertje Fritz. Ze kwamen niet bij dezelfde eenheid terecht en corresponderen daarom veel met elkaar. Al deze brieven en kaarten zijn bewaard gebleven. Ze vormen de basis voor het verhaal van Karl en ook Fritz tijdens ‘Museum in het donker’ op 8, 9, 15, 16, 22 en 23 november.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →