Het verhaal van Karl en Fritz tijdens ‘Museum in het donker’

Print
Het verhaal van Karl en Fritz tijdens ‘Museum in het donker’

Vanaf 8 november staat het oorlogsmuseum Overloon in het teken van ‘Museum in het donker’. Afbeelding: Jacques Hendrix

Overloon / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum / Blitterswijck -

In het kader van 75 bevrijding komt ‘De Slag om Overloon’ tot leven in het oorlogsmuseum Overloon tijdens ‘Museum in het donker’.

Museumbezoekers kunnen meeleven met het wel en wee van drie personages die betrokken raakten bij deze vergeten slag. Het gaat om drie waargebeurde verhalen. De familie van de achtjarige, Groeningse Hannie evacueerde niet en bracht vele bange uren door in de schuilkelders. Bob kwam in de herfst van 1944 met zijn Churchill-tank aan in Overloon. En dan is er vooral het verhaal van de Duitser Karl Schipper. De oorlog begon voor hem als een avontuur. Karl meldde zich eind 1939 aan bij de Wehrmacht en al gauw volgde zijn jongere broertje Fritz. Ze kwamen niet bij dezelfde eenheid terecht en corresponderen daarom veel met elkaar. Al deze brieven en kaarten zijn bewaard gebleven. Ze vormen de basis voor het verhaal van Karl en ook Fritz tijdens ‘Museum in het donker’ op 8, 9, 15, 16, 22 en 23 november.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen