Bronzen Waarderingspenning voor Jan Nelissen

Jan Nelissen neemt de Bronzen Waarderingspenning in ontvangst uit handen van burgemeester Gilissen. © Foto Hoedemaekers

De Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray is maandag door burgemeester Gilissen uitgereikt aan Jan Nelissen (59) bij gelegenheid van zijn afscheid van het Dorpsradenoverleg.

Redactie

Jan is al zijn hele leven betrokken bij het Oirlose verenigingsleven. Hij speelde als kind voetbal bij DIS en groeide binnen de vereniging door naar jeugdleider. Door de jaren heen bekleedde hij diverse functies binnen de voetbalvereniging. Daarnaast was hij als prins, vorst en voorzitter jarenlang betrokken bij Vastelaoves Vereniging De Spurriemök. Enkele jaren geleden was Nelissen actief bezig met het werven van leden voor het Sint Antoniusgilde, dat ten onder dreigde te gaan door het lage ledenaantal.

Sinds 2006 was hij lid van de dorpsraad Oirlo met de portefeuilles groen en wandelpaden onder zijn aandachtsgebied. De boom op het Hofplein had heel wat voeten in de aarde, maar Nelissen gaf niet op totdat er een prachtig exemplaar stond. Binnen het dorp legde hij zijn oor altijd goed te luister. Al snel werd hij benoemd tot voorzitter van de dorpsraad. In die hoedanigheid trad hij ook toe als lid van het overkoepelende Dorpsradenoverleg (DRO), waarvan hij sinds 2018 de functie interim-voorzitter bekleedde. Hij was er een belangrijke spil, zeker als het over woningbouw ging. Ondanks dat hij nu stopt bij de dorpsraad en DRO, blijft hij actief voor de leefbaarheid van Oirlo als kartrekker voor MFC Oirlo en het WoZoCo. Vanwege zijn verdiensten kent het college van burgemeester en wethouders Jan Nelissen daarom de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray toe.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal