Bewoners weer naar huis na gaslekkage in Echt

Print
Bewoners weer naar huis na gaslekkage in Echt

Een brandweerman brengt enkele hondjes in veiligheid na een gaslek in Echt. Afbeelding: Jos Hessels

Echt -

Niet alleen de bewoners van de Kleefstraat in Echt moesten hun huis uit nadat maandagochtend de hoofdgasleiding bij werkzaamheden werd geraakt.

Ook enkele hondjes werden vakkundig door de Brandweer Echt in veiligheid gebracht. Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren die poolshoogte kwam nemen, legde het tafereel vast. De bewoners die hun huis uit moesten werden opgevangen door vrienden of familie. Rond 15.00 uur konden de bewoners weer terug naar hun woning.

De Kleefstraat wordt momenteel opnieuw ingericht. De breuk in de hoofdgasleiding zorgde voor een flinke uitstroom van gas. De brandweer verrichtte voortdurend metingen om vast te stellen of er gevaar was op een explosie. De situatie was snel onder controle waarna medewerkers van Enexis de lekkage in de loop van de middag hebben gedicht. De ontruimde woningen zijn door de brandweer gecontroleerd op de aanwezigheid van gasmengsels.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen