Clijsters door knieblessure niet naar Australian Open

Print
Clijsters door knieblessure niet naar Australian Open

Afbeelding: EPA

De Belgische tennisster Kim Clijsters (36) doet niet mee aan de Australian Open in januari 2020. ,,Ik ben nog niet klaar voor mijn rentree omdat ik herstel van een knieblessure”, maakte ze via sociale media bekend.

Clijsters blijft naar eigen zeggen „vastberaden” om na ruim zeven jaar afwezigheid weer mee te doen op het hoogste niveau van het vrouwentennis.

De organisatie van de Australian Open liet vorige maand nog weten te hopen op de komst van Clijsters, winnares van het toernooi in 2011. De 36-jarige voormalige nummer één van de wereld stopte definitief, zo zei ze destijds, in 2012. Ze won tijdens haar carrière vier grandslamtoernooien, drie keer de US Open en een keer de Australian Open.

Ook in 2007, op 23-jarige leeftijd, stopte ze al eens vanwege de vele blessures die haar troffen. Ze baarde opzien in 2009, door na een onderbreking van twee jaar, één maand na haar comeback, met een wildcard deel te nemen aan de US Open en het toernooi meteen te winnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen