Presentatie Buun 2020 in Domani op 15 november

De cover van de Buun 2020. © Buun

‘Housesketcher’ Albert Kiefer siert de cover van de nieuwe uitgave van het Venlose culturele jaarboek Buun dat op vrijdag 15 november om 19.00 uur in Domani (Dominicanenplein 15) in Venlo gepresenteerd wordt.

onze verslaggever

Naast een portret van de Blerickenaar die schetsen maakt van woningen en gebouwen in Venlo en daarbuiten, blikt de Buun in een verhaal terug op Pinkpop 1987 dat in dat jaar eenmalig in Baarlo gehouden werd. VVV-talent Evert Linthorst wordt aan de tand gevoeld, net als de bekende Venlose dj-act Moksi.

© Peter de Ronde

Filmmaker Ruud Lenssen documenteerde de aftakeling van zijn aan Alzheimer lijdende vader en Volkskrant-columnist en romanschrijver Bert Wagendorp tekent in de nieuwe Buun voor een literaire bijdrage.

De Buun, in 2019 uitgeroepen tot Venlonaer van ‘t Jaor 2018, staat ook stil bij de vijftien jaar geleden overleden Venlose musicus Glenn Corneille die in 2020 vijftig jaar oud zou zijn geworden. Buun 2020 is bij de presentatie te koop en ligt vanaf zaterdag 16 november voor 19,95 euro bij diverse boekhandels in de regio en platenzaak Sounds in Venlo. Ook online te bestellen via Buun.