Slordig Roda speelt gelijk bij Jong PSV en grijpt naast koppositie in tweede periode

© Pro Shots -Henk Korzelius

Roda JC heeft maandagavond niet kunnen winnen bij Jong PSV. De ploeg van Jean-Paul de Jong kwam wel op voorsprong, maar moest in de tweede helft de gelijkmaker incasseren: 1-1.

Jimmy Leenders

Nog nooit wist Roda te winnen bij Jong PSV. Alle voorgaande edities in Eindhoven eindigden ook in een gelijkspel. Roda had ditmaal nochtans goede zaken kunnen doen. Bij winst waren de Kerkradenaren aan kop gekomen in de tweede periode.

Ugbo

Roda loerde vanuit een compacte organisatie op kansen om eruit te komen. De eerste de beste echt geslaagde aanval leverde direct een doelpunt op. Een voorzet van de opgestoomde rechtsback Schlösser kwam via Rösch uit bij Iké Ugbo, die van dichtbij tekende voor zijn zesde treffer van het seizoen: 0-1.

Jong PSV had weinig in de melk te brokkelen. De beloftenploeg mocht van Roda vrijuit opbouwen tot de middellijn, maar deed niet veel met al dat balbezit. Eén keer werd de ploeg van Peter Uneken gevaarlijk via Amar Catic, maar zijn schot zeilde voorlangs.

Terug

Na rust kwam Jong PSV een stuk beter voor de dag, Roda zakte steeds verder terug. Het resulteerde na een klein uur al in de gelijkmaker. Aanvaller Cyril Ngonge draaide knap weg bij zijn bewakers en schoot van dichtbij raak: 1-1.

Het doelpunt was voor Roda-trainer Jean-Paul de Jong reden om in te grijpen. De coach bracht Souren en Simakala voor Rösch en Alberg. Aan de hand van de twee invallers kroop Roda weer wat uit de schulp. Toch was het spel van de Kerkradenaren te slordig om een echt overwicht te creëren.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Jong PSV was een paar keer gevaarlijk via Ngonge en Sekou Sidibe. Roda was dichtbij via Werker, maar zijn kopbal landde op het dak van het doel.

Luister hier naar de nieuwste aflevering van de Voetbalpodcast van De Limburger: