RTL haalt quiz Jan de Hoop al na één aflevering van de buis

Print
RTL haalt quiz Jan de Hoop al na één aflevering van de buis

Jan de Hoop. Afbeelding: RTL

RTL schrapt het nieuwe programma Jan houdt hoop al na één aflevering. Dat meldt zenderbaas Peter van der Vorst maandagavond in RTL Boulevard.

De quiz met presentator en nieuwslezer Jan de Hoop trok afgelopen week 173.000 mensen. In de show testte De Hoop de algemene kennis van jongeren. Het was de eerste keer dat de populaire nieuwslezer zijn eigen programma mocht maken, na dertig jaar trouwe dienst bij RTL Nieuws.

Zenderbaas Peter van der Vorst zegt in een toelichting „dat het programma niet matcht met Jan”. Na de uitzending nam De Hoop meteen contact op met Van der Vorst met de vraag of de quiz wel verder moest gaan. „Ik was blij met dat appje”, aldus de zenderbaas. RTL gaat nu het programma Hotter than my daughter herhalen in plaats van de quiz.

Jan de Hoop zegt op Twitter dat hij en Van der Vorst met elkaar in gesprek blijven over een programma ,,waar we wel blij van worden.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu