Excursie

Mavoleerlingen onder indruk van Tweede Kamer

Print
Mavoleerlingen onder indruk van Tweede Kamer

Leerlingen van 4 mavo van het Gennepse Elzendaalcollege waren onlangs te gast in de Tweede Kamer in Den Haag.

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Op uitnodiging van VVD kamerlid Hayke Veldman, reisde 4 mavo van het Elzendaalcollege Gennep onlangs af naar Den Haag voor een bezoek aan de Tweede Kamer. De VVD’er was vorig schooljaar te gast op het Elzendaalcollege in Gennep als afsluiting van het project Jongeren en Politiek waar hij met de leerlingen discussieerde over gezondheid en bewegen.

De Gennepse leerlingen bezochten de fractiekamer van de VVD, de plenaire vergaderzaal, de oude vergaderzaal en de Handelingenkamer die dienstdoet als bibliotheek voor verslagen. Het lege schap in de Handelingenkamer, die de periode van de Tweede Wereldoorlog symboliseert, maakte indruk bij de leerlingen. Aansluitend volgde een fotopuzzeltocht langs historische gebouwen in Den Haag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen