Apple Pay vanaf nu ook beschikbaar voor Rabobank-klanten

© ANP

Rabobank biedt sinds dinsdagochtend ondersteuning voor de betaaldienst Apple Pay. De bank kondigde begin september aan dat de klanten ‘nog heel even geduld moesten hebben’ voordat de betaaldienst daadwerkelijk beschikbaar zou zijn. Dat is nu het geval.

Joris Peeters

Betaaldienst Apple Pay maakt het mogelijk om contactloos te betalen met iPhone of Apple Watch. Rabobank is de derde grote Nederlandse bank die de dienst beschikbaar stelt. Eerder volgden al ING en ABN Amro.

Hoe stel ik Apple Pay in?

Apple Pay is makkelijk in te stellen via de Rabobank-app of de Wallet-app van Apple. Ga naar de Wallet-app op je iPhone, druk op het plusje en selecteer Rabobank. Daarna koppel je jouw rekening aan je telefoon.

Via de Rabobank-app klik je op ‘zelf regelen’ en kies voor Apple Pay. Volg nu de stappen om je pas in te stellen.

© Getty Images

Is mijn toestel geschikt?

Apple Pay werkt op elke iPhone vanaf de iPhone SE. Op de Apple X, XS en XR is het mogelijk om FaceID te gebruiken bij elke betaling. Alle pinapparaten die contactloos betalen ondersteunen, zijn geschikt voor Apple Pay.

Hoe werkt het in de praktijk?

Hoe het in de praktijk werkt? Druk twee keer op de vergrendelknop (of de home-button bij modellen tot de iPhone X) van je iPhone, kijk naar het scherm of gebruik de vingerafdrukscanner en houd de telefoon boven het pinapparaat. Een pincode invoeren is niet meer nodig, zelfs niet bij bedragen boven de 25 euro

Waarom zou ik Apple Pay gebruiken?

Bij het contactloos betalen met je bankpas geldt vaak een limiet van 25 euro. Dit bedrag is te verhogen tot maximaal 100 euro per transactie. Apple Pay heeft geen maximumbedrag. De identiteit van gebruiker wordt op de telefoon gecontroleerd met een pincode of vinger- of gezichtsscan. Daarom is een extra controle op het pinapparaat niet meer nodig, en kunnen zonder onderbreking ongelimiteerd hoge bedragen worden afgerekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal