Vijf voetbalfans aangehouden na wedstrijd VVV-Feyenoord

© Pro Shots -Thomas Bakker

De politie heeft zondagmiddag vijf mannen aangehouden na de wedstrijd VVV-Feyenoord (0-3).

Redactie

Volgens de politie was het tijdens en na de wedstrijd onrustig in Venlo. Enkele voetbalfans zochten de confrontatie op met Feyenoord-supporters. Op de thuistribune in De Koel zorgde een groep fans voor ongeregeldheden. De mobiele eenheid moest worden ingezet zodat de situatie niet zou escaleren.

De Venlose supporters werden zelfs versterkt door een aantal Engelse en Duitse voetbalfans. In totaal heeft de politie vijf mannen aangehouden op verdenking van opruiing en verstoren van de openbare orde. Twee Venlonaren (27 en 29), een 45-jarige man uit Venray, een Duitser van 20 jaar en een Engelsman van 46 jaar werden in de kraag gevat. Na verhoor op het politiebureau mochten ze weer gaan.

Misdragingen

De politie zegt snel te hebben opgetreden doordat er afspraken zijn gemaakt met de gemeente, VVV en het Openbaar Ministerie. ,,Dat heeft eraan bijgedragen dat alle supporters zoveel mogelijk op de juiste tribune zaten, uit en thuis. Bovendien kunnen we daardoor bij incidenten snel optreden”, zegt Roy Hagens, voetbalcoördinator van de politie Venlo.

Volgens eerdere berichtgeving gaat VVV samen met de politie een onderzoek instellen naar de misdragingen van supporters tijdens de thuiswedstrijd zondag. Boze fans scholden ook VVV-trainer Robert Maaskant uit.

Luister hier naar een nieuwe aflevering van de voetbalpodcast van De Limburger:

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal