Cultuur

Provincie trekt beurs voor The Passion

De provincie draagt 250.000 euro bij aan The Passion in Roermond. © ANP Kippa

De provincie draagt een kwart miljoen euro bij aan tv-spektakel The Passion dat komend jaar in Roermond georganiseerd wordt.

Jule Peeters

Dit bevestigt een woordvoerder van cultuurgedeputeerde Ger Koopmans.

Zorgen

Tijdens een gemeenteraadsvergadering bleek onlangs dat een deel van de Roermondse politiek zich zorgen maakt over de kosten van het evenement dat op Witte Donderdag op het Munsterplein wordt georganiseerd. Er is een totaalbedrag nodig van negen ton. De raad wil slechts één tot anderhalve ton extra uittrekken. De rest moet uit reguliere budgetten komen en vooral ook door andere partijen op tafel worden gelegd.

Lees ook: Lokaal-Limburg: ‘Gebruik subsidie Songfestival voor organisatie The Passion

Meebetalen

Tussen de gemeente en de provincie liepen al langer gesprekken over subsidie. Nu maakt het college van Gedeputeerde Staten bekend 250 duizend euro te zullen meebetalen.

De laatste keer werd The Passion gehouden in Dordrecht. Er kwamen ongeveer 20.000 bezoekers op af en er keken 2,3 miljoen mensen naar. Het wordt primetime op NPO1 uitgezonden.

Lees ook: Politiek Roermond lovend over binnenhalen Passion

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal