Ede

Webwinkels waarschuwen voor grote drukte rond feestdagen

Print
Webwinkels waarschuwen voor grote drukte rond feestdagen

Afbeelding: Getty Images

Webwinkels waarschuwen dat de bezorging van pakketjes rond de feestdagen vertraging kan oplopen.

Ze verwachten voor de periode een nog grotere drukte dan in voorgaande jaren. Om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en de Kerstman niet met lege handen komen te staan, roept belangenorganisatie Thuiswinkel.org onlineshoppers op tijdig cadeautjes te bestellen.

Onlinewinkels verkopen rond de feestdagen 28 procent meer dan gemiddeld. Dit jaar voorziet de branche een hevigere piek in de aanloop naar Sinterklaas, omdat de uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijnen Black Friday en Cyber Monday korter voor 5 december vallen dan vorig jaar. Het kan daardoor gebeuren dat op zeer drukke dagen een deel van de pakketten niet de volgende dag al zijn bezorgd, terwijl dat wel wordt verwacht.

Vorig jaar kwam een deel van de sinterklaas- en kerstpakketjes door drukte ook al niet op tijd, met veel klachten op sociale media tot gevolg. Thuiswinkel.org adviseert ook om op een afhaalpunt te laten bezorgen. Dat verkleint de kans dat pakketbezorgers voor een dichte deur komen te staan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen