IVN Ulestraten wandelt in RivierPark Maasvallei

De grensmaas bij Borgharen en Itteren. © Eigen foto

IVN Ulestraten houdt zondag 17 november een herfstwandeling in RivierPark Maasvallei in de omgeving van Itteren. Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Brigidastraat, hoek Ruyterstraat, Itteren.

Jeroen Janssen

Het project Grensmaas aan de noordkant van Maastricht heeft drie doelen: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding van de maasoevers. Na de werkzaamheden is er een aaneengesloten gebied van meer dan 1000 hectare natuur ontstaan dat samen met het RivierPark Maasvallei aan Belgische zijde een geheel gaat vormen. Op 25 augustus 2013 was de officiële opening voor het grote publiek van dit grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei project (Grensmaas). Deelnemers aan de wandeling kunnen met eigen ogen zien hoe dit gebied na de grote overstromingen in de jaren negentig van de vorige eeuw is veranderd in een veilig wandel en struingebied. Aan de overzijde ligt Hochter Bampd. Hier is de voormalige zomerdijk verlaagd en kreeg de Maas bij hoog water alle ruimte. Nu een bijzonder natuurgebied aan Belgische zijde. Bijzonder aan Itteren is dat hier de Kanjel in de Geul uitmondt en de Geul in de Maas, dat op zeer korte afstand van elkaar. Nadere informatie via Fred Erkenbosch, telefoonnummer 0682987793.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal