IVN Ulestraten wandelt in RivierPark Maasvallei

Print
IVN Ulestraten wandelt in RivierPark Maasvallei

De grensmaas bij Borgharen en Itteren. Afbeelding: Eigen foto

Ulestraten / Itteren -

IVN Ulestraten houdt zondag 17 november een herfstwandeling in RivierPark Maasvallei in de omgeving van Itteren. Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Brigidastraat, hoek Ruyterstraat, Itteren.

Het project Grensmaas aan de noordkant van Maastricht heeft drie doelen: rivierbeveiliging, natuurontwikkeling en ontgrinding van de maasoevers. Na de werkzaamheden is er een aaneengesloten gebied van meer dan 1000 hectare natuur ontstaan dat samen met het RivierPark Maasvallei aan Belgische zijde een geheel gaat vormen. Op 25 augustus 2013 was de officiële opening voor het grote publiek van dit grensoverschrijdend RivierPark Maasvallei project (Grensmaas). Deelnemers aan de wandeling kunnen met eigen ogen zien hoe dit gebied na de grote overstromingen in de jaren negentig van de vorige eeuw is veranderd in een veilig wandel en struingebied. Aan de overzijde ligt Hochter Bampd. Hier is de voormalige zomerdijk verlaagd en kreeg de Maas bij hoog water alle ruimte. Nu een bijzonder natuurgebied aan Belgische zijde. Bijzonder aan Itteren is dat hier de Kanjel in de Geul uitmondt en de Geul in de Maas, dat op zeer korte afstand van elkaar. Nadere informatie via Fred Erkenbosch, telefoonnummer 0682987793.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen