Peiling: Trump ligt fors achter op Democraten

Print
Peiling: Trump ligt fors achter op Democraten

President Donald Trump. Afbeelding: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zou niet herkozen worden voor een tweede termijn als er deze week verkiezingen worden gehouden.

Dat blijkt uit een opiniepeiling in opdracht van nieuwszender ABC en de krant The Washington Post, die precies een jaar voor de presidentsverkiezingen is gehouden.

De belangrijkste vier Democratische kandidaten, oud-vicepresident Joe Biden, de senatoren Elizabeth Warren en Bernie Sanders en burgemeester Pete Buttigieg liggen respectievelijk 17, 15, 14 en 11 procent voor op Trump.

Zeer klein verschil

In de zogenoemde ‘swing states’, de staten die Trump in 2016 met zeer klein verschil won, is het verschil tussen de Democratische kandidaten en Trump aanzienlijk kleiner. Drie jaar geleden won Trump de presidentsverkiezingen ondanks dat hij landelijk 2,9 miljoen stemmen minder (2,1 procent) behaalde dan Hillary Clinton.

Dat Trump toch won kwam doordat hij in bepaalde cruciale staten Clinton versloeg en zo meer kiesmannen achter zich wist te krijgen. De uitkomst van deze peiling sluit niet uit dat zo’n scenario zich op 3 november 2020 weer kan voordoen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen