NMC Café over Geopad IJzeren Man Weert

Bezoekers zijn welkom bij het NMC Café. © NMC Weert

Het Natuur- en Milieucentrum Weert houdt op zondag 10 november van 11.00 tot 12.00 uur een NMC Café aan de Geurtsvenweg 4 in Weert. Dit keer staat het café in het teken van het Geopad, dat wethouder Geert Gabriëls aansluitend om 12.00 uur opent.

redactie

Initiatiefnemers van het Geopad Ad Havermans, Hans van Schendel en Bèr Peeters laten zien hoe het landschap van De IJzeren Man door de miljoenen jaren heen is veranderd. Daarna volgt er een vraaggesprek met Riet de Reijke, lerarenopleider aardrijkskunde aan de Fontys Lerarenopleiding Sittard, over hoe het Geopad past in het huidige ervaringsgerichte onderwijs. Verder gaat Ken Jeurissen, projectleider bij Kuypers Kessel, nader in op de afgravingen en natuurcompensatie door de Centrale Zandwinning Weert. Aan de hand van historische voorbeelden laat Wim Truyen, beleidsadviseur cultuur en historie van de gemeente Weert, de invloed van de mens op het landschap zien. Frans van Tuel is de presentator. De gesprekken worden afgewisseld met het vertonen van filmpjes en live muziekoptredens van Puk Lambers en Emkea Krekels, leerlingen van viooldocent Liesbeth Hendrix van Rick. Verder worden er zelfgemaakte Limburgse hapjes uitgereikt. Van het NMC Café worden video-opnames gemaakt die later op YouTube en de website van het NMC Weert zijn terug te kijken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal