Lezing IVN Eys: ‘Euver de Limburgse freutweij en bongerd’

Print
Lezing IVN Eys: ‘Euver de Limburgse freutweij en bongerd’

Hoogstamboomgaarden zijn kenmerkend voor het Limburgse landschap. Afbeelding: Johannes Timmermans

Eys -

IVN, afdeling Eys houdt op donderdagavond 21 november in het gebouw op de Boerenberg in Eys een lezing over de hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg. De voordracht begint om 19.30 uur.

Jean Slijpen, veelgevraagd spreker en lid van het Pomologisch genootschap Limburg, neemt de aanwezigen mee in zijn verhaal over de fruitcultuur in Zuid-Limburg. Oorsprong van de fruitcultuur, functie van de boomgaard, achteruitgang van het hoogstamareaal in de jaren ‘60 en de acties tot het behoud komen aan de orde in zijn presentatie, evenals de uitleg over de diverse fruitsoorten en het gebruik van het fruit, zoals voor fruitvlaaien en stroop stoken. De lezing wordt gelardeerd met beelden.

De lezing is zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN, afdeling Eys. Aanmelden vooraf is niet nodig. Inloop vanaf 19.15 uur. Parkeren langs de doorgaande weg (parkeerplaats achter de kerk) of in de zijstraten rondom de kerk. Halverwege de parkeerplaats loopt een wandelpad naar boven, naar het IVN-gebouw. De entree is gratis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen