Lezing IVN Eys: ‘Euver de Limburgse freutweij en bongerd’

Print
Lezing IVN Eys: ‘Euver de Limburgse freutweij en bongerd’

Hoogstamboomgaarden zijn kenmerkend voor het Limburgse landschap. Afbeelding: Johannes Timmermans

Eys -

IVN, afdeling Eys houdt op donderdagavond 21 november in het gebouw op de Boerenberg in Eys een lezing over de hoogstamboomgaarden in Zuid-Limburg. De voordracht begint om 19.30 uur.

Jean Slijpen, veelgevraagd spreker en lid van het Pomologisch genootschap Limburg, neemt de aanwezigen mee in zijn verhaal over de fruitcultuur in Zuid-Limburg. Oorsprong van de fruitcultuur, functie van de boomgaard, achteruitgang van het hoogstamareaal in de jaren ‘60 en de acties tot het behoud komen aan de orde in zijn presentatie, evenals de uitleg over de diverse fruitsoorten en het gebruik van het fruit, zoals voor fruitvlaaien en stroop stoken. De lezing wordt gelardeerd met beelden.

De lezing is zowel bestemd voor leden als niet-leden van IVN, afdeling Eys. Aanmelden vooraf is niet nodig. Inloop vanaf 19.15 uur. Parkeren langs de doorgaande weg (parkeerplaats achter de kerk) of in de zijstraten rondom de kerk. Halverwege de parkeerplaats loopt een wandelpad naar boven, naar het IVN-gebouw. De entree is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen