Lezing gaat in op ontwikkelingen rondom Einstein Telescope

Booractiviteiten in Terziet. © Eigen foto

In herberg Peerboom verzorgt Bjorn Vink een gratis toegankelijke voordracht over de stand van zaken met de zogenaamde Einstein Telescope in Terziet. Dat gebeurt op woensdag 13 november vanaf 20.00 uur.

Jeroen Janssen

Bjorn Vink was de projectbegeleider tijdens de booractiviteiten in de afgelopen twee jaren. Hoewel er al eerder lezingen zijn gehouden, zijn er tal van nieuwe zaken te vertellen. Onder andere is op het gebied van geologie en kennis over ondergrondse waterlopen nieuwe kennis vergaard.

Eind 2022 zal de beslissing over de plaatsing vallen. Wordt het de Euregio? Of beslist men in het voordeel van Sardinië? Met het project is een investering gemoeid van meer dan een miljard euro en het project zal voor vele honderden mensen werk opleveren. De lezing zal plaatsvinden in herberg Peerboom, Wilhelminastraat 11, Epen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal