Lezing gaat in op ontwikkelingen rondom Einstein Telescope

Print
Lezing gaat in op ontwikkelingen rondom Einstein Telescope

Booractiviteiten in Terziet. Afbeelding: Eigen foto

Epen -

In herberg Peerboom verzorgt Bjorn Vink een gratis toegankelijke voordracht over de stand van zaken met de zogenaamde Einstein Telescope in Terziet. Dat gebeurt op woensdag 13 november vanaf 20.00 uur.

Bjorn Vink was de projectbegeleider tijdens de booractiviteiten in de afgelopen twee jaren. Hoewel er al eerder lezingen zijn gehouden, zijn er tal van nieuwe zaken te vertellen. Onder andere is op het gebied van geologie en kennis over ondergrondse waterlopen nieuwe kennis vergaard.

Eind 2022 zal de beslissing over de plaatsing vallen. Wordt het de Euregio? Of beslist men in het voordeel van Sardinië? Met het project is een investering gemoeid van meer dan een miljard euro en het project zal voor vele honderden mensen werk opleveren. De lezing zal plaatsvinden in herberg Peerboom, Wilhelminastraat 11, Epen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen