‘Europa in woord en muziek’ in kloosterbibliotheek Wittem

De kloosterbibliotheek in Wittem. © DDL

Onder de noemer ‘Europa in woord en muziek’ wordt zaterdag 9 november een muzikale avond gehouden waarbij muziek, zang en tekst de gemeenschappelijke identiteit van Europa onderstrepen. De avond wordt gehouden in de kloosterbibliotheek Wittem en de entree bedraagt 12 euro aan de avondkassa.

Jeroen Janssen

Een van de deelnemers van deze avond is het Euregio Saxophone Orchestra. In dit orkest spelen 40 enthousiaste saxofonisten uit de Euregio Maasrijn (België, Duitsland, Nederland en Luxemburg) Het orkest werd in 2014 opgericht naar aanleiding van de 200e geboortedag van Adolf Sax, de uitvinder van de saxofoon. Het Euregio Saxophone orchestra staat onder leiding van Annick Henquet en bestaat uit zowel professionele- als amateursaxofonisten. En juist hier vindt de Euregionale samenwerking een vruchtbare basis. Die gedachte wil het Euregionaal saxofoonorkest nadrukkelijk uitdragen.

Annick Henquet studeerde klassiek saxofoon aan het conservatorium Maastricht waar ze deel uitmaakte van de klas van Norbert Nozy. Zij is verder actief als docent saxofoon tijdens muziekstages en zij speelt in verschillende ensembles waaronder het Saxophonequartet A’ Meuse. Ze dirigeert naast het Eurio Saxophon Orchestra tevens de Harmonie Royale Sainte Cécile van Emael (B).

Peter Giesen zal een toespraak houden als spreker, waarin het belang van Europa wordt verduidelijkt. Vooral over de solidariteit in een grensregio, zoals we die hier kennen. Peter Giesen is correspondent voor De Volkskrant. Hij heeft verschillende artikelen geschreven over Europese samenwerking. De krant publiceerde afgelopen mei een belangrijk artikel dat onder meer ging over de speciale internationale samenwerking in het European Saxophone Orchestra.

Kaarten in voorverkoop kunnen à 10 euro gereserveerd worden via e-mail info@poeziefestivallandgraaf.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal