Weert Respecteert op herhaling na succes in 2018

Weert Respecteert beleefde vorig jaar een succesvolle eerste editie. © archief Jeroen Kuit

Met Weert Respecteert 2019 staan respect en acceptatie van de medebewoners deze maand wederom centraal in de vlaaienstad. Weert Respecteert beleefde vorig jaar een geslaagde eerste editie.

onze verslaggever

Er worden allerlei activiteiten rondom respect georganiseerd door Weertenaren en organisaties. Tijdens Weert Respecteert vinden activiteiten plaats, waarbij verschillende groepen in de maatschappij centraal staan.

Deze editie staan onder meer mantelzorgers, mensen met dementie, ouderen en Marokkaanse migranten centraal in verschillende voorstellingen, workshops en een tentoonstelling. Ook krijgen mensen komende zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur gelegenheid in gesprek te gaan met mensen die ‘anders’ zijn in de ‘mensenbieb’. Bezoekers van de bieb kunnen een ‘levend boek’ lenen en luisteren naar het verhaal van bijvoorbeeld een transgender of vluchteling.

Ook zaterdag is er een COC-songfestival in het Munttheater met daarna in de foyer een afterparty voor iedereen. Het Munttheater is zondag (15.00 uur) en maandag (19.00 uur) eveneens de plek voor de volgende activiteit in het kader van Weert Respecteert. Dan wordt de voorstelling Breeknacht over het leven van een man na een herseninfarct opgevoerd. In het Munttheater is dinsdag de voorstelling ‘Dementie met een glimlach’. Aanvang 14.30 en 20.15 uur. Ook dinsdag om 20.00 uur is er een dialoogavond in de Bethelkerk over kerk en LHBTI (lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks en andere voorkeuren). Verder is er in de bieb van 19 tot en met 25 november de expositie 50 jaar Marokkaanse migratie. 25 november is de dag tegen geweld tegen vrouwen. 6, 13 en 20 november zijn er workshops waarbij ouderen kennis kunnen maken met de jongerencultuur.

Meer informatie op www.weert.nl/respecteert.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal